Folded Roof House

Tema: Una dintre cele mai grele pentru un arhitect, aceea de a-și proiecta propria casă. Familie cu 3 copii, dintre care unul utilizator de fotoliu rulant.

? Cum împaci designul “de vis” cu dorința de funcționalitate maximă și nevoia de accesibilitate pentru copilul cu dizabilități

Propunere:

– Pentru a îndeplini în primul rând dorința de a avea un design incluziv, perfect integrat pentru utilizatorul de fotoliu rulant, casa a fost desfășurată mai mult pe orizontală. Accesul din stradă și către zona înălțată a parterului se face cu ajutorul rampelor, pentru toată lumea.

– Volumetric- 2 case: cea de cărămidă de la stradă, cu toaletă accesibilizată, locul în care se desfășoară și terapiile copilului cu nevoi speciale și cea albă, care adăpostește dormitorul matrimonial, zona de joacă comună a celor 3 copii și celalate două dormitoare. Volumele sunt legate de acoperisul definit de un gest simplu- de tip origami, ca o foaie indoită de hârtie;

– Finisajele folosite sunt unitare- intradosul acoperișului îndoit, aparent în toată casa, este finisat cu heradesign (fibre lemnoase, cu rol acustic), parterul, băile și mobilierul de la bucătărie cu plăci ceramice gri, iar dormitoarele și pe alocuri pereții cu parchet de stejar natur, uleiat.

-Dormitoarele de la etaj ale copiilor se desfășoară pe două niveluri- cu scară interioară și supantă, de unde se accede și pardoseala de tip hamac.

An: 2018- 2023

Status: Realizat