• FTB OAR

    -In colaborare cu ALEXANDRA MONORANU- Clădirea pe care se intervine se află într-o zonă cu țesut tradițional urban, caracterizat de diversitate tipologică și formală. Tocmai acest caracter, de colaj autentic al zonei, este vizat prin proiect a fi păstrat și pus în valoare. Propunerea de reconfigurare se restrânge la nivelul acoperișului, conservând arhitectura clădirii așa cum este. Privită printre gene casa este aceeași. La o privire mai atentă însă, trădează schimbările la nivelul acoperișului. Înălțarea mansardei vine ca un răspuns firesc la nevoile funcționale cerute prin temă și a alinierii la cota existentă a calcanului vecin, inestetic. Păstrând materialul de finisaj actual, tabla zincată, acoperișul devine un "organism" care are o mișcare și un ritm propriu, înglobând în el forma dinspre strada a vechiului acoperiș. Acoperișurile zonei sunt ritmate. Jocul de volume este ca o "muzică a străzii". Uneori notele sunt mai intense, alteori șoptite. Acoperișul propus, ca un organism în mișcare, este "viu", creând prin faldurile sale propria muzică.
  • GABROVENI

    Participare concurs de restaurare si extindere Hanul Gabroveni, Bucuresti. impreuna cu arh Aurelian Botez, arh Andrei Atanasiu, arh Luiza Mihordescu.   -Proiectul propus urmareste restaurarea cladirii „Hanului Gabroveni” , redarea integritatii si valorii culturale ale edificiului, atat la scara locala- pentru centrul istoric- dar si ca punct de reper la scara intregului oras. Interventia propusa, pe parcelele alaturate libere de constructii vine in completarea revalorificarii cladirii vechiului han, propunandu-si sa o completeze si sa o puna in valoare pe aceasta. Din acest punct de vedere interventia devine unitara, simbiotica (fara a comasa insa parcelele): cladirea monument beneficiaza, in primul rand functional, de interventia noua, iar in al doilea rand, se identifica la nivel emblematic cu centrul cultural european. Cladirea noua reface integritatea tesutului urban disfunctional nociv, bucurandu-se la randul ei de notorietatea si valoarea arhitecturala a cladirii monument, cu care face corp comun. Pentru a sustine ideeea acestei unitati, simbioza celor doua cladiri este marcata atat la nivel volumetric si de fatada, cat si la nivel functional: cele doua corpuri- vechi si nou- se intersecteaza in „miezul” lor prin prezenta atriumului deschis pe doua niveluri (P+E1). Structural 2009
  • JURILOVCA

    “ Arhitectura pentru varsta a III-a si a IV-a” - realizarea unui complex de locuinte sociale intr-o incinta anexa a curtii bisericii din satul Jurilovca, Delta Dunarii. Complexul este alcatuit din 16 module de locuit pentru cate o persoana si alte 4 corpuri ce adapostesc urmatoarele functiuni: corp administrativ cu spalatorie, bucatarie si sala de mese; casa unui medic cu cabinet de consultatii ;  sala multifunctionala si biblioteca.